петак, 8. мај 2009.

SPLAVARENJE TAROM

Najvećim i jednim od najlepših kanjona Evrope, kanjonom Tare, možete uživati spustajući se njegovom divljom ljepoticom koja u svakom kutku krije prizore za koje obavezno uz sebe morate imati foto aparat.

Ovaj jedinstveni osjećaj možete doživjeti u arhaičnim drvenim splavovima ili iz udobnosti gumenih čamaca. I u jednom i u drugom slučaju doživljaj će biti neponovljiv. Splavarenje počinje sa Splavišta odakle krećete u avanturu dugu oko 100 km, najlepšim i najuzbudljivijim predjelima kanjona. Već na samom početku Tara će vas očarati vodopadima Ljutice, proćićete ispod monumentalnog mosta na Tari čija visina iznosi 165 m, a zatim će vas dočekati stari rimski prolaz – Lever Tara. Funjički bukovi i Bijele ploče podsjetiće vas kako mirna i do tog časa umiljata Tara postaje prava divlja lepotica. Mišovo vrelo je najdublji dio kanjona i iznosi 1100 m. Ono što vas dalje čeka je vrh Ćurevac ( 1650m ) koji se uzdiže iznad Tare kao njen vječiti čuvar i jedan od najljepših vidikovaca Durmitora, zatim vodopadi rijeke Drage i Radovan luka. Kanjon Sušice, Tepački bukovi, Brstanovički bukovi i Bailovića sige su nezaboravne slike ovog putovanja.

Slapovi i brzaci koji vas ostavljaju bez daha i vodopadi koji zaustavljaju vreme Taru će zauvijek urezati u vaše srce da bi joj se iznova vratili. Splavarenje ćete zavrsiti kod Sćepan polja uz ručak ili večeru pored rijeke sa doživljajem koji ćete jedva čekati da ponovite..

3 коментара:

  1. Nikad nisam bio ali kazu osjecaj i dozivljaj je nevjerovatan !!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam bila onda kad su išli prije dvije god.oni su se fantastično proveli,vjerujem im.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман10. мај 2009. 06:24

    Splavarila sam dosta,dosta puta jer je moj deda imao splav,nema tih riječi koje bi taj doživljaj u potpunosti opisali,fantastično,svima preporučujem.

    ОдговориИзбриши