четвртак, 5. март 2009.

TAJLAND


Dozvolite sebi rajski osjećaj i uživanje u atmosferi egzotičnog Tajlanda.
Osjetite gostoprimstvo nasmijanih Tajlanđana.
Zavodljivi mirisi i ukusi neobičnog voća zaćiniće svaki trenutak.
Doživite magiju zalaska sunca !!!

Ostrvo savršenog sklada, netaknute prirode, sitnog bijelog pijeska i kristalno tirkiznog mora. Opustite tijelo i duh tradicionalnim masažama. Okusite autentičnu tajlandsku kuhinju. Zaboravite buku, gužvu, zamijenite je unutrašnjom harmonijom uz avanturističke impulse !!!! Istražite ostrvo dzipom, možete naći nacionalni park, zvuke dzungle, čistotu vodopada i ponekog dobroćudnog slona .....

среда, 4. март 2009.

ZEMLJE SA NAJMANJE STANOVNIKA

Da li ste ikada bili zainteresovani da posjetite destinaciju, zapravo državu u kojoj se svi poznaju. Zamislite sledeću situaciju : živite u malom gradu u kome se svi poznaju, u kome se sa kraja na kraj može stići za nekoliko sati, u kome svako svakome 'nešto dođe' - kolega, rođak, komšija .... A sada zamislite da to nije grad, već cijela država! Ako ste mislili da se, u Crnoj Gori svi znaju, kako li je u tim zemljama? A posebno u dalekim, egzotičnim destinacijama na osnovu kojih je sačinjena lista 'najnemnogoljudnijih ili najmaloljudnijih zemalja svijeta'. Tako najmanja zemlja na svijetu jeste u Evropi, Vatikan sa 920 stanovnika. Zatim slijede
Tuvalu sa 11.640 stanovnika, Okeanija
Nauru sa 13.050 stanovnika, Okeanija
Palau sa 20.300 stanovnika, Okeanija
San Marino sa 28.880 stanovnika, Evropa
Monako sa 32.410 stanovnika, Evropa
Lihtenštajn sa 33.720 stanovnika, Evropa
St. Kits i Nevis sa 38.960 stanovnika, Karibi
Maršalska ostrva sa 59.070 stanovnika, Okeanija.

уторак, 3. март 2009.

SAVREMENA TEHNOLOGIJA U SLUŽBI PUTOVANJA


Nekada je putovanje bilo sinonim za bjekstvo od realnosti, ali se danas situacija značajno izmijenila. U poslednjih nekoliko godina savremena tehnologija u različitim oblicima je veoma zastupljena na putovanju. Štaviše, putovanje ne može da se zamisli bez različitih uređaja koji 'život znače'. Od 2.500 ispitanika, 86% obavezno nosi mobilni telefon sa sobom, 67% nosi digitalne kamere i fotoaparate, a 27% nosi čak svoj lap top na putovanje. CD plejere koristi 21% putnika, a 11% putnika nosi MP3 plejere ili iPOD.
Zahvaljujući savremenoj tehnologiji, putnici ne moraju da čekaju da se vrate sa putovanja kako bi sa drugima podijelili svoje priče - 18% putnika često putem Interneta svoje najbliže obavještava kako se provodi, a 16% tokom putovanja koristi Internet, kako bi se informisalo o destinaciji koju posjećuje.

REZERVACIJE PUTEM MOBILNOG - NOVA DIMENZIJA POSLOVANJA



Od prije dvije godine u Velikoj Britaniji promovisana je mogućnost rezervisanja putem mobilnog telefona, uz korišćenje GPRS - a ili 3G data mobilne konekcije, kako bi se izbjegao veći broj telefonskih poziva agentima. Kompanija Shopqwic, koji je tvorac softvera Shopqwic Mobile, tvrdi da korisnici mogu da rezervišu let za samo 90 sekundi. Trenutno se u ponudi nalazi više od 25 aviokompanija, među kojima su EasyJet, Ryanair, Thomsonfly, British Airways. Pored avio karata, moguće je i rentiranje kola, kao i ponude turist.aranžmana od strane turist.agencija. Rezervacija može da se obavi bez pozivanja agenta ili surfovanja po Internetu. Informacije o rezervaciji se šalju ili putem SMS - a ili na željenu e - mail adresu, a plaćanje se vrši kreditnom karticom.