недеља, 15. март 2009.

OKTOBERFEST


Oktoberfest je dvonedeljni festival koji se održava u Minhenu svake godine. Jedan je od najpoznatijih festivala u Njemačkoj i važi za najveći vašar na svijetu. Svake godine ga posjeti oko šest miliona ljudi, održava se uglavnom od kraja septembra do prvih nedelju dana u oktobru. Pivo je u glavnoj ulozi festivala, a otvara ga gradonačelnik Minhena sa uzvikom ' O'zapft is! ', što u prevodu znači 'počnimo sa točenjem'. Prošle godine je prodato oko šest miliona krigli piva, a svake godine se naravno očekuje još veći broj posjetilaca i pivopija. Inače litar piva košta od 7,5 do 8,00 eura.

4 коментара:

  1. ZANIMLJIVO,OVO JE INACE FESTIVAL KOJI OBOZAVAM.NAJBOLJI OD SVIH KOJE PRATIM PUTEM RAZNIH MEDIJA,HVALA NA PREPORUCI,ZAISTA BIH VOLJELA DA GA POSJETIM JEDNOM,I SPOZNAM SVE NJEGOVE CARI.

    ОдговориИзбриши
  2. Najbolja preporuka do sad za uživanje,druženje,izvanredna ideja,radu ću svojim prisustvom povećati broj posjetilaca naredne godine,pozz

    ОдговориИзбриши
  3. Ja ne volim pivo jer ne pijem alkohol ali mislim da svaki covjek treba napraviti razmak u svojim granicama uzivanja i priustiti sebi kao sto je oktobarfest.

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo je i moj praznik za dušu,samo još da odem tamo pa da doživljaj bude kompletan.

    ОдговориИзбриши