уторак, 28. април 2009.

MONTENEGRO


Okružena prozirnim morem, okovana bijelim kamenom, obasjana mediteranskim suncem, Crna Gora je od poslednjih oaza Evrope u koju se može pobjeći od užurbanog tempa civilizacije i predahnuti uz šum talasa, pjesmu zrikavaca i opojne mirise prirode. Kojim god putem došli u Crnu Goru, dočekaće vas netaknuta priroda, gostoprimljivosti i druželjubivim ljudima.

Dolazite li avionom, vidjećete sniježne planinske vrhove, 'gorske oči' , Crno jezero ili neko drugo na Durmitoru, zatim duboke kanjone bistrih rijeka. Vidjećete i pjenušavu liniju jadranske obale i tirkizno more uvala i zaliva.

Dolazite li brodom, na horizontu će se pred vama ukazati živopisna obala, sa pješčanim plažama, ponegdje i maslinjacima, ponegdje sa planinama koje dodiruju nebo, čuvaju obalu i stare gradove na njoj.

Bilo kojim kopnenim putem da dolazite u Crnu Goru, vozom ili autombilom, pružiće vam se jedinstvena prilika da sve izbliza vidite. Nacionalni parkovi, rijeke, kanjoni, jezera, zaliv, i na kraju moreeeee.

3 коментара:

  1. Анониман1. мај 2009. 09:03

    Fine slike,ja sam avionom par puta dolazila,nije mi pogled nešto,visoko je,mada more je najbolja solucija za svaki vid doživljaja.

    ОдговориИзбриши
  2. Volim da putujem,moje je mišljenje da je najljepše kopnom doživjeti i osjetiti sve čari koje ima Crna Gora,ponajviše prirodu koja je prelijepa.

    ОдговориИзбриши
  3. Fin je kontrast,na tako malom prostoru sve vidjeti,doživjeti,nisam probala al kažu da je prelijepo dan na moru,noć na planini,to je najbolje kolima poći,ne može se to baš sve vidjeti iz aviona.

    ОдговориИзбриши