понедељак, 11. мај 2009.

ULCINJSKE PLAŽE


Ulcinj je jedan od naših najljepših primorskih gradova, star preko 3000 god. Za tako dug vremenski period se mnogo mijenjao - od starog grada do novog pa do današnjeg Ulcinja, ali je uvijek tu bilo njegovo more da zapljusne, okupa, privuče turiste, mornare otisne u svijet. Ulcinj je poznat po svojim plažama. U samom centru između dva poluostrva bedema starog grada i poluostrva Ratislava nalazi se Ulcinjska plaža. Duga je 650 m, uvijek puna, nekad čak i pretrpana, jer stručnjaci kažu da je njen pijesak lijek protiv reume i drugih oboljenja. Najduža plaža na Jadranu je Ulcinjska Velika plaža. Prostire se od poluostrva Ratislava do ušća Bojane, duga je 13 km. U pozadini Velike plaže prostire se lovište Štoj na oko 12 000 hektara, bogato raznom pernatom divljači, i to posebnu pažnju privlači jer neke vrste koje se love ne mogu se naći na drugim mjestima na Jadranu.

Sve Ulcinjske plaže su prekrivene finim sitnim pijeskom koji sadrži razne mineralne soli, te pored kupanja i sunčanja služe za liječenje i oporavak. Sezona kupanja traje 5 mjeseci, klima je veoma topla, prijatna.

Posebna plaža se nalazi na ostrvu Adi pri ušću Bojane u more. Ima svoje specifičnosti, i posebno privlači strane turiste. Duga je 4 km.

1 коментар:

  1. Volim tu kombinaciju more,plaža,sunce,samo odmor da dobijem pa ......... a kao mala ljetovali smo u Ulcinj,skoro svako ljeto.

    ОдговориИзбриши